top of page

NOVICE​DOGODKI

Tabu_katarina.jpg

23 Maj 2023

KATARINA! 

 

TABU se je v DNK slovenske glasbene scene za večno zapisal z mnogimi hiti, ki bi jih težko prešteli na prste rok povprečne slovenske družine. A TABU je vse prej kot povprečen bend, ki neustavljivo ohranja ustvarjalno in odrsko energijo, TABU hoče še! Ustvarjat, trgat strune, se utapljat v potu pod odrskimi lučmi, želimo širit našo glasbo še naprej in roko na srce ... našo glasbo bi pogrešali, mi in mnogi vi. Zato gremo naprej, sveži, pomlajeni, polni novih idej in z veliko željo po druženju z vami. 

Katarina je dekle s Ptuja, preprosta, srčna, čustvena, polna energije in kot se je izkazalo v zadnjih mesecih - popoln delček v TABU sestavljanki. Dajte ji priložnost, da postane tudi del vas! 

Ušesa in oči vam napolnimo zelo zelo zelo kmalu! Stay tuned ;)

TABU_Promo3.jpg

05 April 2023

EVA SE POSLAVLJA...

 

Tabuji smo že dolgo z vami. Vsi, ki nas imate radi in nas dobro poznate, veste, da je naše življenje razburkan ocean. Taisti najbrž veste tudi, da naša Eva pod srcem nosi svojo novo ljubezen, zato se je odločila, da vso svojo pozornost preusmeri v svoje nasledstvo. Evi se s hvaležnimi srci in cmokom v grlu zahvaljujemo za 8 nepozabnih let in ji želimo čudovito materinstvo, polno ljubezni.

Zmaji-cover.jpg

10 Jan 2022

ZMAJI_NOVI SINGEL IN VIDEOSPOT

 

Koliko vrst zmajev poznate?

 

Tiste iz pravljic? Tiste hude iz Games of Thrones? Zelenega, ki bdi nad Ljubljano? Zagotovo tudi one iz papirja, ki jih otroci spuščajo pod nebo? 

Zmaji skupine Tabu pa letijo še višje, prihajajo še od dlje, iz oddaljene galaksije v skritem kotičku vesolja. Za svoj novi single 'Zmaji' je skupina posnela videospot, ki bo na prvi pogled čisto običajno ljubezensko zgodbo pokazal v povsem drugačni luči. Tabuji tokrat prisegajo na medzvezdno ljubezen.

 

V glavnih vlogah igrata tudi Iza in Karli, potomca ritem sekcije skupine ... in čeprav je tik pred snemanjem novi corona virus prikoval na posteljo 20% benda, je Tabujem znova uspelo pripraviti pravo poslastico za oči in ušesa. 

https://youtu.be/8GZZ6oNqT_M

1.jpg

30 Jun 2020

TABU NA PRVEM DRIVE-IN KONCERTU V SLOVENIJI

 

Ne samo, da je bil prvi, bil je tudi najzabavnejši, najnenavadnejši, najbolj odf*** koncert, kar jih je imela skupina Tabu. Igrati za kup pleha, v katerem razbijajo nora srca, je res doživetje in pol. Ljubljanski Center Vič bo ostal v nepozabnem spominu.

Kaj več lahko preberete v spletnih objavah medijev:


https://www.rtvslo.si/zabava/glasba/naj-se-danes-slisi-cez-vso-ljubljano-podrli-bomo-vse-tabuje/525619

https://www.vecer.com/koncert-skupine-tabu-avtomobili-so-se-pozibavali-v-ritmu-divje-10176912

https://www.24ur.com/popin/glasba/prvi-drive-in-koncert-pri-nas-na-oder-stopila-skupina-tabu.html

artwork-440x440.jpg

14 Jun 2019

NA KONICAH PRSTOV_NOVI SINGEL

 

V poletnih nočeh so barve lepše, koža bolj diši, srca pa utripajo hitreje in močneje. Utripajo tako močno, da so v plesne ritme zvabile tudi skupino TABU, ki praviloma raje posega po električnih kitarah in rock ritmih.


Pesem "Na konicah prstov" ni prvi izlet Tabujev v plesne vode, pred 15 leti so nas že presenetili z megahitom "Divje" in dokazali, da dobre glasbe ni mogoče zadrževati v žanrskih kalupih in da pesmi pri skupini Tabu živijo svoje življenje ter se ne ozirajo na pravila.


Pesem je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave:
https://Tabu.lnk.to/NKP


Za pesem je bil posnet tudi zabaven videospot:
https://youtu.be/rhTsot04VDs

doku.jpg

11 Maj 2019

DOKUMENTARNI FILM_ZGODBA ZA JUTRI

Kaj je najhuje, kar se lahko zgodi glasbeni skupini, ki po letih truda, vztrajnosti in unikatne ustvarjalnosti končno uživa v aplavzih zveste publike in polnih dvoranah? 

 To je vprašanje, ki si ga v prihajajočim dokumentarcu o legendarni slovenski glasbeni skupini ”TABU”, zastavlja režiser Rudi Uran (avtor glasbenih dokumentarcev o Zoranu Predinu in Živih legendah, Buldožerih, Vladi Divljanu, Mi2). 

 Film je nastajal več kot leto dni in ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov in padcev, ki so zaznamovali njihovo 20-letno kariero. Razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastali njihovi največji hiti in teh je res veliko. Ponuja doživetje na koncertih, zaodrja in snemanju videospota. Poseben pogled v njihovo glasbeno ustvarjanje dodajo različni gostje iz glasbenega sveta, ki s svojimi pogledi in razmišljanji umestijo Tabuje na vidno mesto slovenske glasbene scene.   

Člani benda brez zavor spregovorijo o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj.  

Dokumentarec išče ozadja in vzroke za odhoda, ki sta skupino Tabu skoraj pripelja na rob.In redki so bendi, ki takšne in podobno krize preživijo, se poberejo in nadaljujejo z ustvarjanjem.  

 

V filmu so nastopili; Eva Beus, Nina Vodopivec, Tina Marinšek, Aleš Beriša, Iztok Melanšek, Primož Štorman, Tomaž Trop, Sandi Trojner, Marjan Pader, Andrej Karoli, Tone Kregar, Peter Bratuša, Marko Vezovišek in drugi.

Film je doživel premiero v Kinu Maribox Maribor, Kinu Bežigrad Ljubljana in Kinu Metropol Celje. Predstavljen je bil na festivalu Slovenskega filma v Portorožu in mednarodnem festivalu dokumentarnega filma DOKUDOC v Mariboru.

Ogledate si ga lahko na tej povezavi https://www.youtube.com/watch?v=hMFyP7-VnO8&t=5s

bottom of page