NOVICE​DOGODKI

1.jpg

30 Jun 2020

TABU NA PRVEM DRIVE-IN KONCERTU V SLOVENIJI

 

Ne samo, da je bil prvi, bil je tudi najzabavnejši, najnenavadnejši, najbolj odf*** koncert, kar jih je imela skupina Tabu. Igrati za kup pleha, v katerem razbijajo nora srca, je res doživetje in pol. Ljubljanski Center Vič bo ostal v nepozabnem spominu.

Kaj več lahko preberete v spletnih objavah medijev:


https://www.rtvslo.si/zabava/glasba/naj-se-danes-slisi-cez-vso-ljubljano-podrli-bomo-vse-tabuje/525619

https://www.vecer.com/koncert-skupine-tabu-avtomobili-so-se-pozibavali-v-ritmu-divje-10176912

https://www.24ur.com/popin/glasba/prvi-drive-in-koncert-pri-nas-na-oder-stopila-skupina-tabu.html

artwork-440x440.jpg

14 Jun 2019

NA KONICAH PRSTOV_NOVI SINGEL

 

V poletnih nočeh so barve lepše, koža bolj diši, srca pa utripajo hitreje in močneje. Utripajo tako močno, da so v plesne ritme zvabile tudi skupino TABU, ki praviloma raje posega po električnih kitarah in rock ritmih.


Pesem "Na konicah prstov" ni prvi izlet Tabujev v plesne vode, pred 15 leti so nas že presenetili z megahitom "Divje" in dokazali, da dobre glasbe ni mogoče zadrževati v žanrskih kalupih in da pesmi pri skupini Tabu živijo svoje življenje ter se ne ozirajo na pravila.


Pesem je na digitalnih glasbenih platformah na voljo preko naslednje povezave:
https://Tabu.lnk.to/NKP


Za pesem je bil posnet tudi zabaven videospot:
https://youtu.be/rhTsot04VDs

doku.jpg

11 Maj 2019

DOKUMENTARNI FILM_ZGODBA ZA JUTRI

Kaj je najhuje, kar se lahko zgodi glasbeni skupini, ki po letih truda, vztrajnosti in unikatne ustvarjalnosti končno uživa v aplavzih zveste publike in polnih dvoranah? 

 To je vprašanje, ki si ga v prihajajočim dokumentarcu o legendarni slovenski glasbeni skupini ”TABU”, zastavlja režiser Rudi Uran (avtor glasbenih dokumentarcev o Zoranu Predinu in Živih legendah, Buldožerih, Vladi Divljanu, Mi2). 

 Film je nastajal več kot leto dni in ponuja iskren vpogled v ozadja vzponov in padcev, ki so zaznamovali njihovo 20-letno kariero. Razkriva tiste zgodbe, zaradi katerih so nastali njihovi največji hiti in teh je res veliko. Ponuja doživetje na koncertih, zaodrja in snemanju videospota. Poseben pogled v njihovo glasbeno ustvarjanje dodajo različni gostje iz glasbenega sveta, ki s svojimi pogledi in razmišljanji umestijo Tabuje na vidno mesto slovenske glasbene scene.   

Člani benda brez zavor spregovorijo o prelomnih trenutkih, ki so vplivali na njihove osebne odnose in na njihov glasbeni razvoj.  

Dokumentarec išče ozadja in vzroke za odhoda, ki sta skupino Tabu skoraj pripelja na rob.In redki so bendi, ki takšne in podobno krize preživijo, se poberejo in nadaljujejo z ustvarjanjem.  

 

V filmu so nastopili; Eva Beus, Nina Vodopivec, Tina Marinšek, Aleš Beriša, Iztok Melanšek, Primož Štorman, Tomaž Trop, Sandi Trojner, Marjan Pader, Andrej Karoli, Tone Kregar, Peter Bratuša, Marko Vezovišek in drugi.

Film je doživel premiero v Kinu Maribox Maribor, Kinu Bežigrad Ljubljana in Kinu Metropol Celje. Predstavljen je bil na festivalu Slovenskega filma v Portorožu in mednarodnem festivalu dokumentarnega filma DOKUDOC v Mariboru.

Ogledate si ga lahko na tej povezavi https://www.youtube.com/watch?v=hMFyP7-VnO8&t=5s